Travel Tips & Pics


Dag 6 - Klamath Falls - Newport


Vandaag een echte rij-dag. Vanmorgen om 10.00 uur vertrokken en vanmiddag om 16.30 uur bij ons hotel in Newport aangekomen. Wel rustig aan gedaan en expres nog een deel van Highway 101 genomen. Dit is een weg die vanaf het zuiden van de USA via de kustlijn omhoog loopt naar het noorden. Het is een bergweg en dus heel veel bochten, maar een prachtig uitzicht over zee.

Het havenstadje Newport ligt ook aan de kust en ligt een stuk noordelijker dan Klamath Falls waar we vandaan kwamen. Er staat een behoorlijk koele zeebries hier. Dus dat was even schakelen.

Het Elizabeth Street Inn hotel ligt pal aan zee, en de kamer heeft een balkon met zeezicht. Mooi!

Vanavond zijn we richting de haven gereden en kozen we voor een gezellig druk visrestaurant. Want om in een vissershaven nou pizza te gaan eten is ook zo wat. Maar bij de term "visrestaurant" hadden we toch net iets anders verwacht. Eten was best lekker, maar ik had toch niet echt alleen maar keuze uit gefrituurde/gepaneerde vis verwacht bij een visrestaurant. De service was wel weer behoorlijk snel, zoals we hier gewend zijn. Eerst 15 minuten gewacht op een tafel. Daarna met zo'n 45 minuten bediend, gegeten en afgerekend, zonder dat ze je  wegkijken ofzo. Wij houden er wel van, dan hebben we ook nog een beetje tijd om te relaxen. Wij nemen overigens vaak wel alleen een hoofdgerecht, maar hier zit dan vaak al soep/brood en/of salade bij. En qua porties is het (voor mij) altijd teveel. Dus dan vragen ze of je het restant in een "box" mee wilt. Nou prima, lekker nog een snackje voor onderweg :).

Onderstaand een paar foto's van vandaag.


Gereden afstand: 280 mile

Overnachting: Elizabeth Oceanfront Suites - Newport

Volgende dag