Travel Tips & Pics


2018 Utah-Colorado

 Hierbij een overzicht van onze reis van 2018 Utah/Colorado.

 

Reizigers: Marco & Sandra 

Reisduur: 19 dagen

Reisperiode: Juni 2018

Vervoersmiddel ter plekke: auto

Klik hier voor het verslag per dag.

Vorig jaar ben ik al vroeg begonnen met het plannen van deze reis. Dat was rond juni al, dus een jaar van tevoren. Eigenlijk omdat ik alweer de kriebels kreeg, maar ook omdat het heerlijk is om eerste keus te hebben bij vinden van leuke cabins. Dat is gelukt! Deze reis wilde ik graag weer helemaal zelf uitstippelen en daarbij dus ook zelf alle accomodaties boeken. Heerlijke zoektocht. Vliegtickets en autohuur ook vlot gedaan. Dit blijkt achteraf niet alleen maar voordelen te hebben. De KLM vlucht met extra beenruimte die we geboekt hadden werd namelijk na een paar maanden omgeruild voor een Delta vlucht zonder extra beenruimte. En ja we kregen wel de betaalde toeslag terug, maar ik had liever de extra beenruimte gehad ivm Marco's lange benen.

Anyway, we gaan weer voor een mooie route met veel parken en veel gelegenheid tot de korte hikes in de bergen. We starten met familie bezoek vlakbij Salt Lake City, zoals wel vaker in ons geval :) . Tijdens ons verblijf van 3 nachten in Moab is het natuurlijk de bedoeling om Arches National Park en Canyonlands te bekijken. Maar ook een bezoek aan Dead Horse State Park schijnt de moeite waard te zijn. Dus als we er toch zijn...

Daarna een dagje Mesa Verde, waar de Native Americans in cliff huizen woonden en daar zijn nog veel ruïnes van te zien daar. Vandaar uit via de "Million Dollar Highway" naar het plaatsje Montrose. De genoemde highway loopt langs de bergen zonder vangrail en schijnt prachtig te zijn, maar soms ook wat oncomfortabel om het zo te noemen. We gaan het zien.

Montrose hebben we gekozen als tussenstop zodat we de dag erna naar "Black Canyon of the Gunnison National Park" kunnen om daarna door te rijden naar het (ski)plaatsje Crested Butte. We blijven daar 3 nachten omdat dit een mooie omgeving zou moeten zijn en zeer geschikt om te hiken.

Daarna is het plaatsje Estes Park aan de beurt. We hebben een volle rij dag nodig om hier te komen en we laten Denver op dat moment rechts van ons liggen. Estes Park ligt aan de ingang van "Rocky Mountain National Park". Naast Moab stond dit park ook al even op het verlanglijstje. Bergpassen, meertjes, watervallen, kans om Beren te spotten en mooie hikes te maken. Aan de andere kant van dit park ligt het plaatsje Grand Lake. Hier verblijven we één nacht omdat hier minder te doen is.

Vanuit daar gaan we voor 2 nachten richting het plaatsje Dutch John terug in Utah om het gebied Flaming Gorge te bekijken. Als Nederlander is het sowieso leuk om te overnachten in een plaatsje dat Dutch John heet :) . Op de weg hier naar toe komen we langs Dinosaur National Monument. In het prehistorische jaar 1995 hebben mijn tante en oom ons (*) hier naar toe genomen, dus wie weet nemen we even tijd om 23 jaar na dato er weer eens een kijkje te nemen. * In 1995 was ik met mijn vriendin Larita.

Na Dutch John maken we het rond compleet en eindigen weer bij de familie.