Travel Tips & Pics


2018 Noorwegen Tromsø

 Hierbij een overzicht van onze reis van 2018 naar het hoge noorden.

Reizigers: Marco & Sandra 

Reisduur: 7 dagen

Reisperiode: Feb 2018

Vervoersmiddel ter plekke: auto

Klik hier voor het verslag per dag 

We kiezen dit keer voor Tromsø, met de bijnaam: "Parijs van het Noorden". De stad heeft 62.500 inwoners en ligt boven de poolcircel. Info uit wiki:

De stad ligt nagenoeg op 70° noorderbreedte, wat overeenkomt met de geografische breedte van Alaska en Siberië. Ze ligt boven de poolcirkel, waardoor tussen eind mei en half juli de middernachtzon is te zien. Van eind november tot half januari heeft de stad te maken met de poolnacht.

Natuurlijk hopen we een glimp op te vangen van het Noorderlicht. Hieronder een aantal plekken in de buurt van Tromsø die worden aangeraden door  nerdnomads.com/chasing-the-northern-lights om goed zicht te hebben op het licht als er juiste activiteit in de lucht is. Er is altijd meer kans buiten de stad, zodat het licht van de stad de boel niet vervaagd. Deze plekken liggen op 20 tot 50 minuten rijden van de stad Tromsø.

 

Naast het "zoeken naar het Noorderlicht" en twee avond-excursies, waarvan één per boot door de fjorden, willen we ook rijden naar mooie plekken waar je mooie snowshoe hikes kunt doen. Via deze site: https://nerdnomads.com/hikes-in-tromso vond ik 7 snowshoe hikes in de buurt van Tromsø. Hieronder de plekken en de namen van de bergen waar de hike is.