Travel Tips & Pics


Dag 6 - Sommarøy en Hillesøy

Onze laatste volle dag hier. Vandaag naar deze twee eilandjes gereden. Voelde wel een beetje als het eind van de wereld, haha. Supermooie rit er naartoe en het was alweer een mooie heldere zonnige dag zonder een wolkje aan de lucht! Niet te geloven dat we zoveel mazzel hebben gehad met het weer. Het is afgelopen week niet warmer geweest dan -4 en niet kouder geweest dan -15. Vlakbij het water is het steeds warmer dan meer op het land, dit heeft te maken met de zeestroom vanuit het zuiden. De temperatuur fluctueerde zowel overdag als 's nachts tussen deze range. Het is dus lang niet altijd zo dat het 'snachts veel kouder is dan overdag. Ligt vooral aan de locatie. De wind valt eigenlijk ook erg mee, dus al met al zeker freezing cold gehad (dat zie je ook wel aan onze kleding: laagjes, laagjes, laagjes + mutsen sjalen handschoenen), maar tegelijkertijd is het ook een soort van aangenaam zonder wind en met een zonnetje. Maar bij te lang stilstaan vriest er vanzelf wel een keer een lichaamsdeel vanaf als je niet uitkijkt ;)
Vanmiddag dus maar eerst door Sommarøy heen gereden naar het daarachter gelegen eilandje Hillesøy. Daar zowaar de hiking trail gevonden welke ons naar de top van de berg moest leiden. Een steil gedeelte halverwege de berg met alleen maar ijs deed ons (mij vooral) afschrikken, dus we zijn via een alternatieve route naar een paar uitkijkpunten gekluund om daarna weer naar beneden richting de auto te lopen. Toch een uur gelopen op de berg, maar niet volledig getrotseerd :)
 
Op de terugweg naar Tromsø konden we de Burgerking niet weerstaan, soort gekke traditie dat we tijdens een vakantie in het buitenland altijd minimaal 1x bij de McD of Burgerking moeten eten. Goed, die kunnen we dus ook weer afvinken. Vanavond beetje inpakken en op tijd slapen en stiekem hopen dat het Noorderlicht zich een avondje niet laat zien. Zoals de Amerikaan op de boot gisteren zei: we zijn een soort slaven van het Noorderlicht hier. Als het er is, wil je er niets van missen, dus word je naar buiten getrokken door haar. No matter where you are or what you are doing.

 

Weer: overdag helder tussen -4 en -12

Volgende dagFotogalerij: Dag 6 - Sommarøy en Hillesøy

/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180038a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180050a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180069a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180074a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180089a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/img-1649a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/img-1652a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180105a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180100a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180096a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-6-sommaroy-en-hillesoy/p1180121a-jpg/

—————


Onderwerp: Dag 6 - Sommarøy en Hillesøy

Geen commentaar gevonden.