Travel Tips & Pics


Dag 12 - Revelstoke - Golden


Vandaag was Glacier National Park (Canada) aan de beurt. We hebben een paar korte hikes kunnen doen, maar helaas waren een aantal trails ook gesloten vanwege de sneeuw. Onderweg prachtig uitzicht met de laaghangende wolken in de bergen.

Vooral "Rockgarden Trail" was indrukwekkend. Deze rotsen hebben zich gevormd door lawines duizenden jaren geleden. Wat een kracht... We lazen ook dat het as van de Mazama Vulkaan, welke Crater Lake in Oregon heeft gevormd waar wij eerder deze reis geweest zijn, ooit is gevonden onder deze rotsen. Heel apart, als je weet dat deze vulkaan toch echt honderden kilometers verderop staat. 

Verder wilden we een langere wandeling doen (Brooke Loop), maar deze was afgesloten. Toch even rondgekeken daar. We zagen grote pilaren van een brug die daar ooit had gestaan, waar er één van was omgevallen, door een lawine, maakte het toch weer een aparte gewaarwording. Zie foto.

Glacier National Park in Canada is voor Canadeze begrippen een beetje vreemd park. Er gaat een snelweg midden door het park. In meeste andere parken heb je alleen bezoekers voor en achter je rijden. Maar nu vooral verkeer dat niet opgehouden wil worden. Pas als je bent afgeslagen naar een parkeerplaats, vind je meer wat je in andere parken ook hebt: natuur en hiking trails.

Qua wildlife nog niet echt spannende dieren gespot. Maar wij vinden squirrels (eekhoorntjes) en mooie vogels ook al leuk! 

Rond half twee hadden we net alles uitgepakt om te gaan lunchen aan een picknicktafel in het park toen het begon te regenen. Dus snel twee broodjes in onze monden gepropt en de auto weer ingepakt. Even de bui afwachten was eerst het plan, maar dit buitje hield langer aan dan we hadden gehoopt. Dus ervoor gekozen het park te verlaten op naar onze eindbestemming van vandaag, het stadje Golden. Prestige Inn hotel. Deze keuze was ook vooral praktisch, omdat we morgen dan maar een korte rit hoeven te doen naar Banff.

Niet heel veel te doen hier in Golden, maar we waren relatief vroeg in het hotel en besloten een beetje rond te gaan rijden in de omgeving. Ondertussen was het toch soort van droog geworden, dus we hebben nog even een wandeling gemaakt vlakbij de plaats waar twee rivieren samenkomen.

Vanavond gegeten bij een Grieks restaurant. Was lekker en een keer geen patatjes als side dish. Ook wel eens prettig.


Gereden afstand:160 km

Overnachting: Prestige Inn - Golden

Volgende dag