Travel Tips & Pics


Dag 19 - Yellowstone NP


Tja waar moet ik beginnen.... Zoveel gezien vandaag in Yellowstone. Het was ook nog eens de "4th of July" dus Amerikanen hebben allemaal een lang weekend vrij en vieren de onafhankelijkheid. Dat betekende voor ons dat het wel druk is in het park, maar het betekende ook dat we een erg leuke gezellige avond hadden samen met de locals en met mensen die een weekendje Yellowstone doen. We zitten nu op een cowboy-ranch aan de oostkant van het park, in een geweldige cabin voor maar liefst 3 nachten. Het is bij de Shoshone Lodge & Guest Ranch. Deze had ik zelf aangedragen aan het bedrijf dat onze reis heeft geboekt. Nu al geen spijt :).

Vanmorgen eerst naar de Upper Terraces gegaan in het noordelijke deel van Yellowstone Park. En daarna via de oostkant zoveel mogelijk bezienswaardigheden meegepakt. Prachtige watervallen, stinkende en dampende modderpoeltjes, een zeer diepe canyon waar de Yellowstone River doorheen dendert, genaamd: "The Grand Canyon of the Yellowstone" en nog veel meer. Qua wildlife vooral: Elk, Deer en Bisons (of Buffalo's).

Helaas nog geen beren gespot in dit park, maar ze zitten er zeker en de kans dat we ze onderweg in de auto nog gaan tegenkomen is aanwezig. Dus we zullen onze ogen open houden.

Toen we tegen 17.30 uur aankwamen bij de cabin waren we aangenaam verrast! Erg aardige mensen op deze ranch aan de oostkant, net buiten het park. Omdat het 4th of July is, was er een (gratis) BBQ georganiseerd en werd er live country muziek gespeeld. Heerlijk kneuterig verzorgd door de locale oudjes, maar zo grappig! In eerste instantie kregen we gelijk een biertje aangeboden door de mensen die de cabin naast ons hadden gehuurd. Dus nog voordat de auto was uitgeladen zaten we al op de porch van de buren aan een drankje en hadden een leuk gesprek. Even later hebben we ons gevoegd bij de gezelligheid van de BBQ en het kampvuur waar iedereen tegen je aan begint te kletsen over van alles en nog wat. Ze vinden het natuurlijk allemaal interessant om te horen dat wij uit Nederland komen en weten allemaal wel iets te vertellen over ons kikkerlandje. Voor Marco werd steeds een ander lokaal biertje gehaald, dus zijn avond kon helemaal niet meer stuk.

Morgen het zuidelijke deel van het park door, waar nog veel meer dingen te zien zijn van dit bubbelende stukje aarde (het lijkt op springen te staan, maar dat lijkt al honderden jaren zo, dus "we cross our fingers" haha).


Gereden afstand:100 mile (?)

Overnachting: Shoshone Lodge & Guest Ranch - Cody

Volgende dag