Travel Tips & Pics


Dag 22 - Grand Teton - Jackson


Vanmorgen Yellowstone NP verlaten en naar Grand Teton National Park gereden, wat  eigenlijk aan de zuidkant tegen Yellowstone aan ligt. Grand Teton is de naam van de hoogste berg en "the Tetons" is een verzamelnaam voor de bergen ernaast. Prachtig gelegen bij verschillende meren. De bekenste en grootste is Jackson Lake.

Wij zijn gestopt bij Jenny Lake en hebben een boottochtje naar de overkant van het meer gemaakt om daar de berg op te hiken naar Hidden Falls en Inspiration Point. Wel wederom behoorlijk druk in het park, maar de hike was leuk. Eerst een mijl klimmen omhoog op een pad vol keien en boomstronken, onderweg de waterval bekenen en verder omhoog lag Inspiration Point, een mooi uitzicht van bovenaf.

Eenmaal terug bij de auto hoefden we nog maar een half uurtje te rijden naar onze accomodatie voor vannacht: Rustic Inn een decadent terrein met luxe cabins en uitzicht op een riviertje en een paar heuvels.

Dit is onze laatste nacht in een hotel/cabin. Morgen rijden we richting mijn tante en oom die vlakbij Salt Lake City wonen om daar 2 dagen te verblijven. En dan zit het er alweer op. Hoewel het in onze beleving best een lange trip was vanwege de vele indrukken, lijkt het nu alweer heeeel lang geleden dat we bijvoorbeeld Crater Lake in Oregon hebben gezien. Dat is pas drie weken terug.


Gereden afstand:150 mile

Overnachting: Rustic Inn - Jackson Hole

Volgende dag