Travel Tips & Pics


Dag 13 - Golden - Banff


Wat een topdag vandaag!

Banff blijft een ongelooflijk mooi National Park, prachtig gelegen in The Rocky Mountains met helblauwe gletsjermeren, veel wildlife en gave vergezichten. Het weer was ook veel beter dan voorspeld was.

Vandaag rond het middaguur afgesproken met mijn vriendin Larita en haar gezin bij Lake Louise. Zij wonen vlak onder Calgary en zijn hier naartoe gekomen om samen hier twee dagen te verblijven. Super om ze weer te zien! Het was wel erg druk bij het meer, mede omdat het een lang weekend is voor de Canadezen vanwege Canada Day komende dinsdag. Maar het blauwe water van Lake Louise blijft zo mooi.

Vanuit daar een flinke hike gedaan met z'n allen. 2,5 km bergopwaarts, op naar Mirror Lake. Het is de hiking trail richting Lake Agnes, daarbij kom je langs Mirror Lake, wat dus in ons geval het doel was. 

Eenmaal weer terug in de auto de bonus van vandaag! We reden langs een moeder grizzly beer met 2 baby beren! Wat gaaf!! Filmpjes en wat foto's kunnen schieten vanuit de auto. Er was een park ranger in de buurt die de mensen informeerde en zorgde dat de mensen in de auto bleven. Dus het werd daardoor een beetje geregisseerd. Maar dat maakte het niet minder gaaf. Het zijn wilde dieren en ook nog eens gevaarlijk, dus ze zien graag dat iedereen gepaste afstand houdt.

We hebben gezamenlijk een huisje gehuurd hier, net buiten het park. Het heet Rundle Ridge Chalets in Harvey Heights. Gezellig samen eten gemaakt en de hele avond de tijd gehad om lekker bij te kletsen.


Gereden afstand:160 km

Overnachting: Rundle Ridge Chalets - Harvey Heights

Volgende dag