Travel Tips & Pics


Dag 4 - Sunriver - Crater Lakes - Klamath Falls


Nou alweer een erg mooie dag volbracht! En we zijn pas op dag 4!

Vanmorgen het luxe maar erg leuke Sunriver Resort verlaten.

Wat kan een mens zich nietig voelen in de overweldigende natuur hier. Kilometers lange vergezichten met bomen, bomen en nog eens bomen. Besneeuwde bergtoppen en prachtige grote helblauwe meren! De rust die het uitstraalt, daar waar in ons eigen kikkerlandje bijna alles door de mens is aangelegd, is hier nog zoveel puur natuur! En voel je je bijna als een mier in die grootsheid.

Vandaag eerst een waterval bezocht, Toketee Falls. Zie eerste foto. Weer even vergist in het feit dat je niet op je witte/kralen sandaaltjes "even" een hike kunt doen naar een waterval. Ook al is het maar een halve mile... Wandelen op geasfalteerde paden is niet hetzelfde als hiken. Hiken is veelal op zandpaden waar je met boomstammen, boomstronken, rotsen en keien te maken krijgt. En dan lopen je gewone slippertjes of sandaaltjes gewoon niet zo lekker. Maar goed, uiteindelijk natuurlijk prima overleefd, maar volgende hike is met de wandelschoenen aan :). De waterval was supermooi!

Daarna gepicknickt aan een kabbelend beekje aan de voet van Watson Falls. Dat is een andere waterval, die we wel vanaf de parkeerplaats in de verte konden zien, maar die weer een flinke klim naar boven zou inhouden. Die wandeling hebben we even overgeslagen.

Daarna naar Crater Lake National Park gegaan. Wauw onbeschijvelijk! Crater Lake is een meer dat is gevormd in een vulkaantop nadat er ooit een vulkaanexplosie is geweest. De sneeuw en regen heeft de cratertop gevuld. Het is het diepste meer van de USA (zo'n 2,6 km diep). Door de hoge ligging, zo'n 2500 meter lag er nog sneeuw in het park en dit gaf wel een zeer mooie extra dimensie aan het geheel. .

Doorgereden naar het plaatsje Klamath Falls, waar op zich niet veel te doen is. Maar waar er toch 2 nachten geboekt zijn voor ons. Het hotel heet Shilo Inn. Deze reis is geboekt door een reisbureau en helaas waren er op moment van boeken geen kamers meer vrij in Crater Lake National Park zelf, dat was namelijk het originele plan. Al met al gaan we morgen kijken of we alsnog wat kunnen bekijken in de buurt.


Gereden afstand:220 mile

Overnachting: Shilo Inn - Klamath Falls

Volgende dag