Travel Tips & Pics


Dag 21 - Cody


Vandaag besloten om niet nog een keer het park in te gaan en hetzelfde "rondje" te rijden van 200 mijl, maar om naar het stadje Cody te gaan, hier 50 mijl vandaan.

Cody is een cowboy-stadje die gelinkt is aan Buffalo Bill. Eerst kwamen we langs de Buffalo Bill Dam. Deze is gebouwd van 1905 tot 1910. En was op dat moment de hoogste dam ter wereld.

Daarna zijn we in Cody naar het Buffalo Bill Center gegaan, daar zijn 5 musea in gevestigd. Daar hebben we o.a. geleerd dat het stadje de naam Cody heeft gekregen vanwege de legende William F. Cody, alias Buffalo Bill die hier vandaan komt.

Buffalo Bill leefde eind 1800, begin 1900. Hij was een zeer beroemde cowboy die vooral berucht was vanwege het succesvol jagen op de vele Buffalo's (Bisons). Hij is echter pas beroemd geworden doordat hij later theatershows en grote festivals organiseerde in de USA en Europa samen met andere cowboys en met indianen, veel paarden en buffalo's. Dit gezelschap heette Buffalo Bill's Wild West. Ook bij ons toch wel bekend. In de winters liet hij de wereld zien hoe het was om een echte cowboy te zijn om 's zomers ook weer echt te leven als een cowboy. En dit zo'n 20 jaar lang.

Nou dat zijn ze hier nog niet vergeten. Veel echte cowboys hier: inclusief cowbowlaarzen, cowboyhoed en alle bijbehorende attributen. Ze komen nog net niet met paard en wagen de weg op, zeg maar...

Verder was er ook een "gun-museum". Met allerlei geweren en revolvers die vanaf 1400 tot heden zijn gemaakt. We hoorden veel Amerikaanse bezoekers tegen elkaar opscheppen hoeveel en welke wapens zij in huis hadden. Wij konden er niet over meepraten :) . Dusss.....

Ook nog het museum van de Native Americans (Indianen dus) bekeken. Ook zeer interessant. En als laatste vrij snel nog door het museum gegaan waar het vooral ging om natuur en wildlife. Al met al een paar uur rondgelopen daar en nog maar 60% van het museum bekeken. Maar was wel de moeite waard. Het was er binnen ook lekker koel, buiten namelijk 95 graden Fahrenheit (35 graden celsius).

Daarna nog even door het stadje Cody gereden, echt veel dingen nog in Wild West stijl. Prachtige rit trouwens ook van en naar het stadje, met supermooie bergen.

Morgen verlaten we onze geliefde cabin hier in Shoshone Forest en alle gezellige lui die hier ook te gast zijn of het hier runnen en dan is onze eindbestemming het plaatsje Jackson. We rijden dan door het park: Grand Teton naar Jackson toe, wat ook "beautiful" schijnt te zijn. We zijn benieuwd!


Gereden afstand: 80 mile

Overnachting: Shoshone Lodge & Guest Ranch

Volgende dag