Travel Tips & Pics


Dag 15 - Okotoks


Heerlijke warme zonovergoten dag in Okotoks.

Sommigen onder ons moesten een laatste dag voor hun vakantie nog werken, dus we gingen vandaag met z'n vieren op pad in plaats van met z'n vijfen.

Vroeg in de middag eerst naar Big Rock geweest. Dit is een flinke rots die in de ijstijd is meegevoerd vanaf een gletsjer in het park "Jasper" zo'n 4 uur rijden hiervandaan. Okotoks is vernoemd naar Big Rock, want dat is de Indiaanse vertaling ervan.

Daarna zijn we naar Saskatoon geweest, een farm waar ze van alles verkopen, dieren en planten hebben en waar een leuk restaurantje zit waar we hebben geluncht.

Speciaal voor de kleine meid nog even langs Menchie's geweest. Dit is een zaak waar ze yoghurtijs verkopen in allerlei smaken, welke je zelf in je beker mag doen. De bekers zijn al behoorlijk groot, dus het lijkt misschien dat we maar een klein beetje namen, maar dit is in Nederland de hoeveelheid van een normaal ijsje :).

Morgen geven we onze vrienden weer hun privacy terug en gaan we naar het park Waterton en daarna de grens over naar Montana/USA. Eerst nog even een relaxed avondje bij de vuurkorf.


Overnachting: bij vrienden in Okotoks

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 15 - Okotoks

—————