Travel Tips & Pics


Dag 5 - Lava Beds National Monument


Vandaag vanuit het Shilo Inn hotel in Klamath Falls Oregon een stukje door de staat California gereden en hierbij kwamen we een "National Monument" tegen, welke tot onze verrassing gewoon een heel park bleek te zijn. Het park draaide wederom om een vulkaangebied. Bij dit park draait het echter ook om de  caves, ofwel de grotten, die je kunt bezoeken. Het zijn eigenlijk lange tunnels die gevormd zijn door het stromen van de hete lava.

De eerste cave die we ingingen was iets verlicht, dus ik vond de zaklampen, die we te leen hadden gekregen, een beetje overdreven, maar ach... op dat moment wist ik niet beter.  Deze cave had trouwens ook gewoon een aangelegd betonnen pad.

Maar de tweede cave die we ingingen was pik-echt-pikdonker en geen betonnen pad, maar rotsen, zand en stenen. Dus met de zaklampen goed kijken waar je loopt, want het "pad" was wel voorgevormd, maar viel voor mij wel in de categorie "survivallen" :). Gelukkig konden we wel gewoon rechtop lopen in deze cave. Maar na zo'n 15 minuten kreeg ik het toch wel spaans benauwd van de donkerte en stilte om ons heen. Beetje claustrofobisch werd ik er van. Op het moment dat je even stil stond en om je heen keek zag je pas echt hoe donker het was in de klamme koele omgeving waar ooit de kokendhete lava doorheen had gestroomd. Dus in plaats van door te lopen (misschien waren we al  bijna bij de uitgang), kon ik Marco overtuigen om mee terug te gaan. Ja een mietje ben ik natuulijk... ik weet het. Maar ach, we kunnen het toch afvinken op de lijst. Onderop de foto's van de caves. Ook de 15 andere (moeilijkere) wandelroutes in het park, allen door de grotten, lieten we voor wat ze waren.

Eenmaal weer op de weg terug vanuit het park zagen we in de verte rook van een berg komen. Een vulkaan? Nee, bij navraag bleek dit een bosbrand te zijn in Oregon die vanaf gisteren woedt (!). Maar de brandweer was er al druk mee bezig en het was niet zo'n grote brand, vertelden ze ons. Ze zijn wel wat gewend hier, dat is duidelijk.

Ook kwamen we in dit vogelrijke gebied roofvogels tegen. Turkey Vultures (Kalkoengieren). Het zijn flinke en lelijke roofvogels die ik in 2012, tijdens een trip met een aantal familieleden, ook al gespot had. Nu mooi filmpje kunnen schieten waarin ze allemaal wegvliegen.

Al met al toch wel een mooie dag geworden zo!


Gereden afstand:100 mile

Overnachting: Shilo Inn - Klamath Falls

Volgende dag