Travel Tips & Pics


Dag 17 - Glacier NP - Kalispell


Alweer een hele gave dag vandaag! Vanmorgen om 09.30 vertrokken vanuit St Mary en via highway 2 naar West Glacier gereden. Hier konden we het park in. Zoals gezegd is een deel van het park helaas gesloten vanwege teveel sneeuw op de passen, maar we hebben vanuit de westingang toch weer hele mooie dingen gezien.

In het park, reden we eerst langs Lake McDonald, we besloten te gaan hiken vanuit Avalanche naar Avalanche Lake. Het was behoorlijk druk in het park, maar gelukkig toch een parkeerplek kunnen vinden. De hike was in totaal 4 mile (zo'n 7 km). Maar doordat het vooral de heenweg erg vaak "bergje op" ging, was het best pittig. Het meer was echter zeker de moeite waard! Het lag er prachtig bij met een mooie spiegeling door de lichtval. Van ver af zagen we het smeltwater hoog in de bergen naar beneden kletteren, het meer in. Even een bankje opgezocht bij het meer en even echt kunnen genieten van het uitzicht. En tegelijktijd van een pauze met een klein snackje en wat te drinken. Er was één brutaal eekhoortje, een chipmunk, die het wel interessant vond dat wij wat zaten te eten. Hij kwam heel dichtbij en probeerde wat te bedelen. Zo schattig.

Daarna de route weer teruggelopen en onderweg wat mensen aangemoedigd door te zeggen dat ze er al bijna waren en dat het de moeite van de hike waard is.

Eenmaal weer bij de auto eerst een goede picknickplek gezocht (en gevonden) waar we lekker konden lunchen. Van daaruit op naar het Red Lion Hotel in Kalispell. Nog wat inkopen gedaan, want morgen zitten we de hele dag in de auto, op weg naar Yellowstone Park. Hét park waar het idee voor deze reis mee begonnen is. Daar zitten we dan 4 nachten en overnachten in een cabin, daar verheugen we ons op! Een paar punten die we nu al van deze reis hebben geleerd: we zijn gek op cabins en de gewone hotels/motels vinden we daarom maar zozo en elke dag op doorreis is best vermoeiend. Ergens 2 a 3 nachten verblijven geeft wat meer rust.


Gereden afstand:165 mile

Overnachting: Red Lion Hotel - Kalispell

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 17 - St Mary - Glacier NP - Kalispell

—————