Travel Tips & Pics


Dag 9 - Cameron - Page - Kanab

 

Wat een magie weer vandaag...

Dit land heeft zoveel mooie plekjes en is zo groots, het is bijna niet eens vast te leggen.

Vanmorgen eerst vanuit Cameron naar Page gereden omdat we vanuit daar een excursie hadden geboekt naar Antilope (upper) Canyon. Hier mag je alleen naar toe met een gids in een jeep in groepjes van 10 a 12 mensen. Het beste tijdstip is om dit rond het middaguur te doen, ivm de lichtval in de canyon. Dus na een jeepsafari van 20 minuten, kwamen we aan bij de canyon. Dit is een kloof waar rond het middaguur de zon heel mooi naar binnen schijnt. De gids gaf veel fototips en hielp een nog mooier beeld te krijgen door soms zand omhoog te gooien in de lichtstralen. Dan dwarrelt het zand daarna naar beneden en is het geheel nog magischer.

Deze canyon stroomt trouwens soms vol met water, als het 80 mile verderop flink geregend heeft. Dus ze houden het weer goed in de gaten, want dit geintje kostte in de de jaren 90 elf mensen het leven, toen de canyon volstroomde op het moment dat er net een toer bezig was.

De toer was, ondanks dat we niet de enige waren, een ervaring om niet te missen!

Daarna zijn we 10 minuten terug gereden (south vanuit Page op de highway 89), bij het bordje "Horseshoe Bend" eraf gegaan en onze auto geparkeerd.

Toen was het zo'n 20 minuten lopen (bergje op, bergje af) in de volle zon en daar was "Horseshoe Bend". Het was weer snikheet vandaag, dus de 20 minuten lopen in de volle zon met 38 graden op 1800 meter hoogte, was toch wel een beproeving. Neem genoeg water mee, zet een petje op en smeer je in, is mijn advies! Al met al goed voor de calorietjes. Horseshoe Bend is een onderdeel van de Colorado River. Zie de foto's en je ziet waarom dit ook de moeite waard is!

We brengen de nacht door in een simpel motel in Kanab (Aiken's Lodge).

Morgen een dagje spenderen in Bryce Canyon, waar we met mijn ouders hebben afgesproken. Ook zin in! Zij hebben vandaag volop genoten van een dagje in Zion National Park, waar wij vorige week onze route mee begonnen.

 

Gereden afstand: 155 mile

Overnachting: Aiken's Lodge - Kanab

Volgende dag