Travel Tips & Pics


Dag 11 - Bryce - Capitol Reef NP


Vandaag reden mijn ouders alvast terug naar de familie in Salt Lake City, terwijl wij nog 1 dagje tegoed hadden op onze zuidelijke roadtrip.

De rit naar Capitol Reef National Park was wederom  adembenemend. Zo blijft een rit van 2,5 uur boeiend. Al die vergezichten, al die gekleurde bergen...

Het park zelf deed me iets denken aan Zion National Park, maar toch anders... Zion heeft meer sfeer, maar Capitol Reef is ook erg mooi en een stuk minder toeristisch. We kozen voor een hike naar de Hickman Natural Bridge. Dat is een hike van 2 mile. Dat is iets meer dan 3 km, dus normaal gesproken zeer goed te doen. Door de warmte (34 graden in de schaduw) en de hoogte waarop we ons bevonden, de constant brandende zon en het 150 meter omhoog klimmen tijdens het lopen, maakt het toch een uitdaging. Maar we hebben het toch maar weer geflikt ;). De keuze om in juni te gaan werd overigens gemaakt omdat we ook nog richting Yellowstone NP gaan volgende week en dat ligt een stuk noordelijker. Volgende keer zou ik wel eerder kiezen voor mei of september voor deze regio, wat we de voorgaande keren hebben gedaan.

Na de hike in Capitol Reef, hebben we onze leuke cabin in Teasdale opgezocht. De cabin van Pine Shadows Cabins heeft een mooi uitzicht en is zeer rustig gelegen. Nu aan het genieten van ons eerste kampvuurtje van deze vakantie.


Gereden afstand: 110 mile

Overnachting: Pine Shadow Cabins - Taesdale

Volgende dag