Travel Tips & Pics


Dag 1 - Amsterdam - Salt Lake City


Rise and Shine! Onze dag begon lekker vroeg (05.00uur op). Op Schiphol was het knetterdruk, dus de 3 uur die ze voor de USA vluchten rekenen hadden we ook echt wel nodig. Nog net op een holletje Dollars kunnen pinnen en snel een bakkie koffie gescoord en toen konden we al boarden.

We begonnen met een 10 uur durende een vlucht naar Portland. Ik had superfijne plaatsen geregeld met  veel beenruimte. Ondanks de lengte van de vlucht ging alles soepeltjes. Op Portland zouden we 1,5 uur hebben om over te stappen naar Salt Lake City, dus we waren een beetje gespannen of dat wel ging lukken aangezien we wel een kwartiertje later aankwamen dan de planning was.

Het vliegveld in Portland was echter een verademing vergeleken met het drukke Schiphol. Binnen mum van tijd waren we door de douane, hadden we de bagage opgehaald en weer ingecheckt en waren we opnieuw door de security check. Mooi op tijd voor de volgende vlucht.

Helaas had deze binnenlandse vlucht naar Salt Lake City 1,5 uur vertraging, dus hadden we ineens een zee van tijd. Gelukkig bleef het daarbij qua vertraging en konden we om 15.00 plaatselijke tijd boarden. Deze vlucht duurde ongeveer 5 kwartier, maar had een vervelend staartje.  Zelden heb ik een landing meegemaakt met zoveel schokken en luchtzakken... Vooral mijn mams en ik knepen 'm behoorlijk...  De mannen, stoere stronken als ze zijn, vonden het niet fijn, maar waren niet zo bang. Gelukkig overleefde we ook deze vlucht en konden we mijn oom Joe en tante Joke al snel begroeten.

Gezellig Hollandsche pot gegeten, gemaakt door mijn lieve tante, wat drankjes gedaan en na een lange, lange dag eindelijk gaan slapen.... Zzzzz....


Gereden afstand: 10 mile

Overnachting: bij familie

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 1 - Amsterdam - Salt Lake City

—————