Travel Tips & Pics


Dag 19 - West Yellowstone


Vandaag een geweldige dag gehad aan de westkant van Yellowstone National Park. Veel gelopen, veel gezien!

We hebben overnacht in een cabin van Yellowstone Wildlife Cabins in het plaatsje West Yellowstone. Prima onderkomen voor ons vieren.

Vanmorgen eerst naar de meest bekende geiser gereden van het park: The Old Faithful Geyser. Zoals de naam al doet vermoeden, kan men redelijk voorspellen wanneer deze tot uitbarsting komt, dat is zo'n beetje om de 60 a 70 minuten. Toen we aankwamen bleek dat we nog minstens een uur hadden, omdat het net achter de rug was.

Dus we hebben eerst een rondje gelopen en even wat souvenirs geshopt en toen gewacht op Old Faithful waar al een paar honderd anderen mensen geduldig op de bankjes zaten te wachten.

De uitbarsting duurt dan een minuut of vijf en dan gaat iedereen weer zijn eigen weg.

Wij liepen daarna nog verder in het gebied en kwamen een nog veel hogere geiser tegen die toevallig net hoog stond te spuiten, de Grand Geyser. Heel gaaf! Het is onderdeel van het Upper Geyser Basin, vlak naast de Old Faithful area waar je heerlijk even rond kunt dolen en veel dingen kunt zien.

Daarna op naar de andere trekpleister van het park: The Grand Prismatic Spring.

Dit kleurenfestijn hadden Marco en ik natuurlijk ook vorig jaar al aanschouwd en we wilden het nu graag van de bovenkant bekijken, maar daar was een  wandelingetje bergopwaarts voor nodig. Dus we besloten paps en mams bij de officiële (vlakke) trail af te zetten en zelf terug te rijden naar het punt waar we een kilometertje moesten lopen alvorens we een  berg op moesten survivallen. En dat was met recht survivallen... er is daar geen officieel pad, maar ik had op internet gelezen welke berg we moesten opklimmen voor een supermooi beeld van verder/bovenaf.

Dit hield in: over omgevallen boomstammen klimmen, je optrekken aan half afgebrande boomstammen etc. Dus alles zwart (inclusief mijn witte handtasje wat ik bij me droeg)....maar.... wat een uitzicht!!! Achteraf bleek trouwens dat er een iets begaanbaarder pad was geweest als we iets verder waren doorgelopen, maar goed, wij hebben fijn gesurvivalled, ook weer een belevenis op zich :) . Details van deze hike vind je hier.

Morgen rijden we terug naar de familie in Salt Lake City en dan zit het feest er bijna op. Supermooie ervaringen, wat hebben we veel gezien en gedaan, maar ons bedje thuis zal ook wel weer heel lekker liggen hoor!


Gereden afstand: 80 mile

Overnachting: Yellowstone Wildlife Cabins - West Yellowstone

Volgende dag