Travel Tips & Pics


Dag 3 - Zion National Park


Wat een geweldig park is Zion Canyon toch. Echt één van mijn meest favoriete. Zodra je het park inrijdt waan je je in een andere wereld. Wat een pracht....

In Zion NP rijden in delen van het park alleen maar shuttlebussen. Dus deze hadden we genomen om bij de start van de wandelroute te komen. Dit werkt prima, elke 10 minuten een bus is prima te doen.

Het was superwarm (39 graden), maar we hebben toch een supermooie lange hike kunnen maken. Het was dezelfde wandeling die ik eerder maakte in 2012, toen ik hier met mijn vader, oom en nicht was. De Emerald Pools Trail. Toen waren we echter in april hier en was het een stuk aangenamer wandelweer. Met deze hitte ging er zoveel water door tijdens het lopen, dat we eind van de hike geen water meer hadden en onze flessen uit noodzaak maar vulden met kraanwater. Ik drink zelden kraanwater in de USA, want het smaakt enorm naar chloor. Maar als je dorst hebt.. heb je dorst, zeg maar :D 

Op de terugweg (met de auto) hebben we nog 2 bergbeklimmers een stukje meegenomen. Ze stonden te liften en wilden terug naar hun auto. Het waren een vader en zoon uit Las Vegas. Zij waren om 04.00 'smorgens vanuit Las Vegas komen rijden en hadden vandaag 2 klim/afdalingen gedaan en waren nu dus op weg naar hun auto.

Wij waren ook moe (maar voldaan) van onze dag, maar dit gaf toch weer een beetje perspectief.

Vanavond nog een nachtje in dezelfde cabin als gisteren, op Mount Carmel op de Zion Mountain Ranch. Dus dat wordt weer genieten van de sterrenhemel straks.


Gereden afstand: 33 mile

Overnachting: Zion Mountain Ranch - Mt Carmel

Volgende dag