Travel Tips & Pics


Dag 6 - Las Vegas - Williams


43 graden is echt warm... En dan zijn er gewoon bijna 2,5 miljoen mensen die in deze stad wonen en werken... Voor hun is deze hitte normaal.

Vandaag deze "achterlijke" stad verlaten en eerst de Hooverdam bezocht. Marco had de dam voor het laatst gezien in 2001, zelf was ik er in 2012 nog geweest. Grootste verandering sinds 2001 is dat niet al het verkeer meer over de dam zelf hoeft, maar dat het via een grote nieuwe brug ernaast wordt geleid. Vanaf deze brug heb je trouwens ook een mooi overzicht over de dam. Dus behalve de dam zelf bezoeken, is het ook de moeite waard om even te stoppen bij de parkeerplaats voor de brug. Vanuit hier kun je de brug oplopen om een mooi plaatje te schieten en te genieten van het uitzicht.

Daarna zijn we via een stuk "route 66" naar het plaatsje Williams gereden. Zo'n leuk en gezellig stadje, waar alles draait om de historische "route 66", de eerste weg die werd gebouwd van Chicaco naar LA. We hebben nu een motel op dezelfde locatie als waar ik in 2012 met de camper gebivakkeerd heb, samen met m'n paps, oom en nicht. Toen met de camper, nu in een hotel. Het heet Canyon Motel & RV Park en ligt eigenlijk net buiten het stadje. Op zo'n 20 minuten lopen van het vertier. Doordat wij graag kiezen voor cabins of motels die een cabin uitstraling hebben, kwamen we hier terecht.

Williams is ook bekend om zijn treinverbinding met de Grand Canyon. Zelf heb ik dit vervoersmiddel nog niet gebruikt, maar het is waarschijnlijk best een leuk ervaring!


Gereden afstand: 250 mile

Overnachting: Canyon Motel & RV Park - Williams

Volgende dag