Travel Tips & Pics


Dag 8 - Williams - Grand Canyon - Cameron


Klinkt een beetje arrogant, sorry, maar mijn 5e ervaring in de Grand Canyon moest echt een keer anders worden dan alle voorgaande keren. Dus besloten we een hike te doen op een pad dat ook werkelijk naar beneden gaat, de canyon in. Daarvoor had ik de South Kaibab Trail uitgekozen.

Dus vanmorgen op tijd opgestaan, spullen ingeladen en om 08.15 gaan rijden richting Grand Canyon National Park. Een rit van een uurtje, dat is dus "om de hoek" voor Amerikaanse begrippen.

Daarna nog een ritje met de shuttlebus in het park, om bij de Kaibab Trailhead te komen. Al met al konden we rond 10.00 uur starten met de hike. Temperatuur lag tussen de 28 en 33 graden, goed te doen (als je het vergelijkt met Las Vegas). Gewapend met 6 flesjes water, wat te eten, zonnebrand, fotocamera, goede schoenen aan en een petje op, gingen we goed voorbereid van start richting het "Ooh Aah Point" op de South Kaibab Trail.

Naar beneden was natuurlijk prima te doen, na een half uurtje waren we bij het Ooh Aah Point alwaar we eerst genoten van het uitzicht en daarna weer omkeerde voor de terugweg naar boven.

Zoals verwacht was dat zwaarder en kostte het meer tijd. Maar we waren enorm blij dat we op tijd gestart waren, want nu hadden we toch nog de mazzel dat we af en toe in de schaduw van de berg konden stoppen om een slokje water te nemen.

Al met al een hele leuke wandeling van bij elkaar zo'n 1,5 uur. En je ziet de canyon eens van een andere kant.

Daarna alsnog ruim 2 uur gelopen op het "normale pad" dat langs de canyon loopt.

Nu aangekomen in onze motelkamer in het plaatsje Cameron, in het Navajo Indianen Reservaat. Het motel is onderdeel van de Cameron Trading Post. Mooie kamers met balkon, lekker dichtbij de Grand Canyon.


Gereden afstand: 120 mile

Overnachting: Cameron Trading Post - Cameron

Volgende dag