Travel Tips & Pics


Dag 8 - Naar Lone Pine


Deze ochtend brengen we eerst de huurauto terug.

Ondanks mijn mindere ervaring met Death Valley in het verleden, willen de Gebroeders Bever en mijn nicht toch graag dit park zien. Mijn mindere ervaring stamt uit 2001 en toen waren we met vrienden in dit gebied. We waren vanuit Las Vegas eerst nog "even" naar de Hooverdam gegaan en besloten toen alsnog Death Valley volledig door te rijden. Het werd een lange dag. Beetje onderlinge irritaties omdat we na een lange dag geen slaapplek konden vinden (gingen redelijk op de "bonnefooi" toen). Al met al had ik daar niet zulke goede herinneringen aan. Maar, als je wel goed voorbereid gaat, is het natuurlijk prima te doen.

We besluiten daarom om vandaag naar Lone Pine te rijden en morgen op tijd te vertrekken en het park door te rijden.

De rit naar Lone Pine vanuit Three Rivers met de camper is te doen, maar het zijn aardig wat mile'tjes met de camper. Wel rijden we langs mooie bergen en o.a. een windmolenpark. We vinden ten zuiden van Lone Pine een RV park met zelfs nog wat groen. Dat alleen in leven kan blijven doordat ze water krijgen toegediend, want verder groeit hier weinig in de omgeving.

Op veel campings is het rustig, dus we hebben lang niet altijd buren. Maar hier komt op een gegeven moment "Grandma" aanrijden in haar mega camper (tourbus met auto erachter). Op aanwijzing van haar man parkeert ze de camper in en wij vinden het prachtig om te zien hoe zo'n oud vrouwtje dat even voor elkaar bokst.

's Avonds relaxen we bij een kampvuurtje. Daar was het eerder nog niet van gekomen.


Gereden afstand: 255 mile

Overnachting: Boulder Creek RV Resort

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 8 - Naar Lone Pine

/album/fotogalerij-dag-8-naar-lone-pine/p1010282a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-8-naar-lone-pine/p1010296a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-8-naar-lone-pine/p1010314a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-8-naar-lone-pine/p1010317a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-8-naar-lone-pine/p1010323a-jpg/

—————