Travel Tips & Pics


Dag 14 - Naar Zion National Park


Vandaag rijden we van Cameron richting de oosterlijke ingang van Zion National Park. We gaan dus ook Arizona inruilen voor Utah. Het is een hele mooie rit en we stoppen in de buurt van Page bij een marktje aan de kant van de weg. Hier verkopen Indianen hun handgemaakte sieraden en andere spullen. We kopen wat sieraden voor mijn moeder.

We doen boodschappen in Page en we zoeken een mooi plekje om te gaan lunchen. Ik ben eerder in dit gebied geweest en Marco en ik hebben er in 2001 zelfs ook nog een paar nachten gekampeerd in een tentje op de Wahweap Campground toen we met vrienden een roadtrip deden. We hebben toen ook in Lake Powell gezwommen. Ik wil nu dus persé even ergens stoppen om het uitzicht en het meer in me op te nemen. We vinden een plek om een broodje te eten waar we op afstand uitzicht hebben over het meer. Ook de Glen Canyon Dam gaat niet aan ons voorbij. Een stuk kleiner dan de Hoover Dam, maar toch ook aardig aan de maat.

We vervolgen onze weg en stallen onze camper uiteindelijk op een mooi plekje bij het Zion Ponderosa Ranch Resort op Mount Carmel, kwartiertje rijden van de oosterlijke ingang van het park. Wederom is het lekker rustig en hebben we gelukkig geen andere RV's vlak voor onze neus. Wat dat aan gaat heeft zo vroeg in het seizoen gaan zeker z'n voordelen. Het is lekker rustig en nog niet zo bloody hot.

Het is borreltijd en we genieten even van het zonnetje en het niets doen. Tegen de avond wordt het wat frisser, we zitten vrij hoog op de berg. De BBQ gaat aan (en ook onze vestjes en lange broeken). Mijn oom Chris creëert nog een nostalgisch moment, door aardappelen met schil rechtstreeks in het vuur te "poffen" tot ze gaar zijn. Voor hem smaaktje dat enorm naar vroeger. Wij proeven ook allemaal even, het is vooral leuk doordat hij er zo enthousiast van wordt.

Morgen een dagje Zion Park voor de boeg. Ook één van de parken die ik heel graag wilde laten zien aan mijn familie-leden.


Gereden afstand: 184 km

Overnachting: Zion Ponderosa Ranch Resort - Mount Carmel

Volgende dag
Fotogalerij: Dag 14 - Naar Zion National Park

/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020154a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020162a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020168a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020173a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020183a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020202a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/dsc01237a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/p1020234a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/dsc01248a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-14-naar-zion-national-park/dsc01252a-jpg/

—————