Travel Tips & Pics


Dag 20 - Salt Lake City downtown


Mijn Uncle Joe is the "Breakfast Master" zoals ik 'm ben gaan noemen in de loop der tijd. Al vaker heb ik onze rondreizen gecombineerd met een bezoek aan deze oom en mijn tante en Joe maakt altijd heerlijke American Pancakes, Waffles of gewoon een lekker eitje voor zijn gasten. Zo ook nu.

Vandaag gaan we richting downtown Salt Lake City. Eerst een bezoek aan de Capitol, het staatgebouw waar je als toerist een kijkje mag nemen binnen. Het standbeeld van de Indiaan, welke in 1995 nog op de grond stond buiten the Capitol, stond nu op een verhoging. Toentertijd was ik hier met een vriendin op bezoek en zij was (en is) gek om de cultuur rondom de Indianen. ZIj wilde dus sowieso met dit standbeeld op de foto. Het standbeeld heeft echter alleen een "lapje" voor zijn zakie en er werden al snel grappen gemaakt over wat er al dan niet te zien was onder dat lapje. Afijn bij dit bezoek kwam de nostalgie boven en wilde ik persé met de indiaan op de foto, maar ja hij stond dus op een verhoging. Ik klom er toch maar op (mag natuurlijk niet, maar ja die ene minuut, wie zou dat nou merken). Tja, ik stond nog geen 10 seconden onder het lapje van de indiaan te gluren of er komt een Highway Patrol aanrijden en vraagt me aardig om de verhoging te verlaten. Mijn tante direct uitleggen aan de heren dat het om een snelle eenmalige aktie ging ivm met vroeger, bla bla. Nou ja, ze konden er wel om lachen geloof ik. Maar ik ben er toch maar vlot weer af gegaan.

In 2014 wilde Marco ineens ook graag met de indiaan op de foto en in de 2015 wilde mijn moeder graag met 'm op de foto. Ondertussen is hij dus de gigolo van de familie geworden. Of zal ik het gewoon "traditie" noemen?

Na de Capitol zijn we richting de Temple gereden. Dit is de temple van de mormonen. Wij zijn allen niet gelovig, maar het is een mooi gebouw en als je toch in de buurt bent...

Als laatste stop wilde we de Great Salt Lake zelf aanschouwen. We gingen naar het gebied waar de Saltair Pavilion staat. Dit gebouw staat nu zo goed als leeg en is aan het vervallen. Maar in de glorie dagen was het "hot & happening" hier. Vanuit hier hadden we zicht op de Great Salt Lake en de zoutvlaktes.

In de avond besloot Linda voor ons te koken. Heerlijk aan de pasta met z'n allen.


Gereden afstand: 45 mile

Overnachting: bij familie vlakbij Salt Lake City

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 20 - Salt Lake City downtown

/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020860a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020875a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020878a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/dsc01885a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/dsc01888a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020884a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020960a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020976a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/dsc01966a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-20-salt-lake-city-downtown/p1020983a-jpg/

—————