Travel Tips & Pics


Dag 16 - Bryce Canyon National Park


Vandaag rijden we vanuit Panguitch naar Bryce Canyon. Korte rit, maar ook in de buurt van het park al een mooie omgeving!  Tja dan het park zelf. Ik ben hier al een paar keer geweest en het blijft facinerend om de rotsformaties te aanschouwen die vooral zijn onstaan door erosie. Op wikipedia staat een mooie uitleg:

Bryce Canyon is beroemd om zijn unieke geologische rotsformaties. Door de samenwerkende krachten van vriezen en dooien worden de kalk- en zandsteenformaties langzaam geërodeerd en vormen zo de zogenaamde hoodoos.

We zien mensen de canyon inlopen via een stijl gedeelte. Ik heb het nog nooit van die kant gezien en zou dat wel willen. Ook mijn nicht Linda ziet het wel zitten. Maar we twijfelen allebei. Voor onze papa's is dit namelijk teveel van het goede. Mijn vader heeft sowieso op deze hoogte al aardig last van zijn bronchitis. Mijn oom Chris doet stoer, maar is achteraf ook blij dat hij toch maar niet is gegaan.

We zijn solidair en kiezen ervoor om de weg langs alle uitkijkpunten af te rijden en zoveel mogelijk mee te pikken. Dat is ook heel gaaf.

Behalve de mooie rotsformaties, zien we onderweg ook delen bos die in brand hebben gestaan en we komen nog een paar deer tegen. Altijd leuk!

Toen ik in '95 hier was, kregen we te maken met ontzettend slecht weer. Dat was op de weg hier naartoe, dus we zaten in de auto. Maar we zagen echt geen hand voor ogen. Ik kan me dit nog levendig herinneren. Tja, ik zat achter het stuur en rijden in zulk weer (en uberhaupt rijden in de bergen) was voor mij redelijk nieuw. In de middag zijn we bij Rainbow Point en donkere wolken pakken zich samen (in de verte dan... maar toch). Ik krijg het er al een beetje benauwd van. Tja, trauma'tje opgelopen toen, dat is wel duidelijk. Maar het valt allemaal reuze mee dit keer.

Al met al weer een mooie dag met veel indrukken. We vertrekken in de namiddag uit het park en rijden naar een RV Park niet al te ver (helaas kan ik niet meer traceren welke dit precies geweest is). We zijn er bijna als enige en we kiezen voor een plekje in de hoek bij een grasveldje met een BBQ/firepit. Dus een lekker avondje bij het vuur, al is het niet erg warm omdat we toch wel op hoogte zitten.

Morgen op naar Provo Lake en daarna richting onze familie vlakbij Salt Lake City.


Gereden afstand: 110 mile

Overnachting:Circleville RV park - Circleville

Volgende dagFotogalerij: Dag 16 - Bryce Canyon National Park

/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020472a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020477a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/dsc01452a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020482a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020517a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020525a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/dsc01490a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020530a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020583a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-16-bryce-canyon-national-park/p1020615a-jpg/

—————