Travel Tips & Pics


Dag 18 - Naar Okotoks


Vandaag rijden we naar onze vrienden die in Okotoks wonen, vlak onder Calgary. Ze wonen, zoals ze dat hier noemen, in "the foothills" van de Rockies. Heuvelachtig landschap met de Rocky Mountains op de achtergrond.

Mijn vriendin had ons aangeraden om highway 40 te nemen. Deze weg is in de winter en in het voorjaar gesloten om het wildlife de nodige ruimte te geven. Vanaf 15 juni is de weg doorgaans weer open. Wij zijn er op 17 juni, dus dat komt mooi uit. Het is een mooie route en inderdaad komen we het nodige wildlife tegen onderweg. Een groepje Bighorn Sheep heeft totaal geen haast met oversteken en wij kijken rustig toe. Ze zijn nog niet eens allemaal overgestoken of de eerste lopen alweer terug de andere kant op. Wij wachten wel hoor, we hebben geen haast :)

Ook stoppen we nog om een hike te doen in Kananaskis County. Het is een hike van 3 km met weinig hoogteverschil en leidt naar een leuke waterval. De naam daarvan is Troll Falls. Daarna lopen we weer terug en gaan op weg naar onze vrienden.

Daar arriveren we in de namiddag. Superleuk om ze te zien en we zullen de komende dagen vanuit Okotoks nog wat uitstapjes maken.


Gereden afstand: 220 km

Overnachting: bij vrienden in Okotoks

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 18 - Naar Okotoks

/album/fotogalerij-dag-18-naar-okotoks/img-5211a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-18-naar-okotoks/img-5213a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-18-naar-okotoks/img-5215a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-18-naar-okotoks/img-5217a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-18-naar-okotoks/img-5220a-jpg/

—————