Travel Tips & Pics


Dag 15 - Naar Lake Louise


Alweer een supergave dag! Vanmorgen Jasper NP verlaten en op naar de Athabasca Glacier (gletsjer) alwaar er een excursie voor ons geboekt is. De gletsjer bevindt zich vlak naast de Icefields Parkway die we sowieso dienen te rijden, omdat onze volgende bestemming het plaatsje Lake Louise is.

Op weg naar de Gletsjer komen we eerst nog wat mooie stops tegen. Namelijk Athabasca Falls, en Sunwapta Falls. Beide watervallen bevinden zicht vlakbij de weg en beide zijn een onderdeel van Athabasca River. Mooi natuurschoon.

Rond het middaguur melden we ons bij Columbia Icefield Discovery Centre. De excursie houdt in dat we in een soort bus met GIGANTISCHE wielen de gletsjer oprijden. De gids vertelt ondertussen iets over de geschiedenis. Als we eenmaal op de gletsjer zijn bevinden we ons ineens in winterlandschap (ja logisch...) en worden we even 30 minuutjes "vrij gelaten". Het is erg koud, er staat een straffe wind en na een klein half uurtje zijn we er inderdaad wel klaar mee. We apart en leuk om mee te maken. Zeker omdat de "bussen", ze noemen ze "explorers" waarmee we getransporteerd worden ook wel indruk maken.

We gaan verder met de auto richting het zuiden en zien onderweg veel "Big Horn Sheep", de naam zegt het al een soort schapen met grote horens. We zijn ondertussen in Banff National Park beland en zien allemaal auto's stil staan. Wij weten ondertussen wat dit betekent... wildlife! Dus we kijken om ons heen en zien inderdaad een Grizzly Beer. Deze loopt op de weg en op een gegeven moment gaat hij dreigend op 2 poten staan met zijn kop gericht naar een stilstaande auto aan de overkant van de weg. Wauw!! Daarna loopt de beer naar het groen aan de zijkant van de weg. Het is druk, sommige mensen zijn zelfs uit hun auto gestapt om een foto te kunnen maken en jagen het beest daarmee de bergen in. Wat een consternatie hier. Dat is wel even iets anders dan een beer tegenkomen in het zeer rustige Wells Gray park, waar verder amper iemand anders aanwezig was toen wij de beren daar tegenkwamen. Maar dit was de eerste Grizzly Beer die we tegenkwamen en ook nog zo'n dreigende houding.

We rijden door naar het plaatsje Lake Louise en checken in. We rusten wat uit op het buitenzitje van de kamer en een nieuwsgierige squirrel houdt ons even bezig. Daarna besluiten we om Lake Louise te gaan bezoeken, het beroemde blauwe gletsjermeer wat prachtig schijnt te zijn. En dat is het! Wel een klein beetj jammer dat het bewolkt is. Daardoor zie je niet waar de sneeuw eindigt en de wolken beginnen. We lopen een stuk langs het meer en maken natuurlijk foto's.

Het was een mooie dag!


Gereden afstand: 250 km

Overnachting: Lake Louise Inn - Lake Louise

Volgende dag


Fotogalerij: Dag 15 - Naar Lake Louise

/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-4945a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-4958a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-4984a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-4989a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-4991a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-4999a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-5007a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-5011ba-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-5016a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-15-naar-lake-louise/img-5030a-jpg/

—————