Travel Tips & Pics


Dag 8 - Naar Parksville


Vandaag nog twee dingen gedaan in het Pacific Rim National Park. Eerst naar Radar Hill gegaan. Hier is een lookout, waar je vanaf een heuvel goed de omgeving van bovenaf kunt aanschouwen. Daarna een laatste hike gedaan hier, dit was de Willowbrae Trail welke leidt naar Florencia Bay en Half Moon Bay (± 3km hike). Blijft mooi om door het bos te lopen en het geluid van de zee komt steeds dichterbij. Veel heuvels en in dit park hebben ze dat grotendeels opgelost door het aanleggen van trappen op de wandelroutes. Dus veel klimmen en dalen maar zeker de moeite waard! Zowel lopend als in de auto houden we constant in de gaten of we misschien een beer tegenkomen. Ze leven hier en in de bosrijke gebieden is er zeker kans om ze te spotten.

Na de hike gingen we op weg naar onze volgende bestemming. Dat is Parkville, nog steeds op Vancouver Island, maar dan aan de oostzijde van het eiland. De bedoeling is om morgen dan gelijk 's morgens de ferry te nemen naar het vast land.

Onderweg richting Parksville zagen we dan voor het eerst deze reis een beer in de berm bij een parkeerplaatsje. Wauw! Niet de allereerste beer die we ooit in het echt hebben gezien, maar wel de eerste die we goed konden bekijken omdat hij even bleef staan. We stopten de auto, gingen er ook uit, maar bleven natuurlijk op gepaste afstand van de beer. Met inzoomen lijkt het alsof we heel dichtbij staan, maar dat viel dus mee. De beer zag ons, bleef ook echt even kijken, beetje gras eten al kijkend naar ons om zeker te zijn dat we niet dichterbij kwamen. Daarna keerde hij om en ging weer het bos in. Adrenaline!

In parksville hebben we een behoorlijk luxe kamer op een luxe resort. Dus even heerlijk ontspannen na de rit. Het heet het Tigh-Na-Mara resort.


Gereden afstand:176 km

Overnachting: Tigh-Na-Mara Resort - Parksville

Volgende dag