Travel Tips & Pics


Dag12 Wells Gray Provincial Park


Weer een prachtige dag! Wij houden van dit park! Vanmorgen tegen 11.00 uur kwamen we aan bij Dawson Falls. En daar was een supermooie regenboog te zien boven de prachtige waterval. De regenboog gaf echt extra magie.

Hierna besloten we om een hike te doen van zo'n 4 km die naar Marcus Falls leidde. Vooral leuk omdat Marco eigenlijk Marcus heet. Enige vervelende van deze hike was dat het erg rustig was (bijna geen mens te bekennen), maar we zagen wel grote afdrukken van berenklauwen in het zanderige pad. Eeeeh.... oké, nu weten we dat beren niet van je moeten schrikken, want dat kan ze gevaarlijk maken. Als je in grotere groepen een hike doet, ben je over het algemeen rumoeriger en daardoor veiliger. Wij waren met z'n tweeén en ik besloot een groot deel van de weg om kinderliedjes te gaan zingen, om zodoende meer geluid te maken dan je normaal gezien met z'n tweeén doet met een rustig gesprek tijdens een wandeling. Voelde al met al niet echt fijn.

We besloten om ook de hiken naar Alice Lake en Alice Farm te doen. Op een open veldje zagen we een jonge beer spelen bij een boomstam. We zijn natuurlijk even blijven kijken van een afstandje, maar besloten daarna om de hike niet af te maken, want dan moesten we hem voorbij lopen en daarna ook weer een keer terugkeren.

Volgende stop was Helmcken Falls, een waterval waarvan het water vanaf 141 meter hoogte naar beneden dendert. Zeker indrukwekkend. De sneeuw- en ijsresten nog duidelij zichtbaar bij de onderkant van de waterval.

's Avonds nog op de porch zitten "wachten" op de beren. Maar alleen tijdens een BBQ van de ranch werd er op een gegeven moment één gespot door mensen om ons heen en deze werd weggejaagd door de locals omdat hij te dichtbij kwam.

De beren houden ons bezig hier.


Gereden afstand: 60 km

Overnachting: Wells Gray Guest Ranch - Wells Gray Provincial Park

Volgende dag
Fotogalerij: Dag 12 - Wells Gray Provincial Park

/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4806a-jpg1/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4809a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4813a-jpg1/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4815a-jpg1/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4820aa-jpg/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4823aa-jpg/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4825a-jpg1/
/album/fotogalerij-dag-12-wells-gray-provincial-park/img-4831a-jpg/

—————