Travel Tips & Pics


Dag 11 Naar Clearwater (Wells Gray)


Vandaag een flinke rit op het programma. We gaan op weg naar Clearwater. Dit plaatsje ligt vlak onder het Provinciale Park: Wells Gray. Vanuit Clearwater rijdt je het park in en waan je je gelijk weer in een andere wereld, zoals dat vaak is met de Nationale en Provinciale Parken. We hebben een kamer op een ranch (zonder internet verbinding en TV waar we vooraf een beetje tegenop zien, maar eenmaal aangekomen is dit gevoel direct weg. Wat een geweldige stek. We kijken uit over een paardewei en de kamers zijn houten blokhutten aan elkaar geschakeld met gezellige zitjes.

Wells Gray is een rustig park met veel watervallen en veel natuurschoon. En vooral... veel beren! Dat blijkt als we na het inchecken terugrijden naar Clearwater (voor wat boodschappen en infomatie over het park). Zowel op de heen als op de terugweg staat (dezelfde) beer in de berm onverstoorbaar te grazen. Er is geen mens te bekennen en we rijden tergend langzaam en op de verkeerde weghelft langs de beer. Het rijden op de verkeerde weghelft brengt wat meer afstand tussen de beer en onze auto. Met bonzend hart openen we wel het raampje van de auto en proberen we zo goed en zo kwaad als onze trillende vingers het toelaten een filmpje en wat foto's te schieten. Maar wat is íe dichtbij, dat zorgt echt voor een adrenaline kick! Leuk, spannend en eng tegelijk. We hebben op een eerdere reis in 2001 van een parkranger uitleg gekregen over wat beren kunnen aanrichten. Dit was voornamelijk gebaseerd op wat er kan gebeuren tijdens het kamperen als je eten, drinken en geurende dingen niet goed opbergt in "bear country". Maar zijn verhaal en de bijbehorende foto's hadden zeker indruk gemaakt op ons. Deze dieren zijn ondanks hun logge voorkomen zeer sterk en snel en kunnen gevaarlijk zijn. Lang niet altijd, want ze zijn vaak ook juist bang voor de mensen en blijkbaar ook wel eens onverstoorbaar. Zoals deze.

In Clearwater hebben we parkinformatie gehaald en tips gekregen welke hikes en watervallen de moeite waard zijn om te doen tijdens ons verblijf hier. We besluiten er alvast één mee te pikken omdat we er toch zo goed als langsrijden. Dit is Spahats Falls.

Eenmaal terug op de Ranch komen we in gesprek met de Nederlandse jongen die samen met zijn vriendin de ranch beheert. Hij vertelt dat er erg veel beren in dit park zijn en dat we een grote kans hebben om er vanavond één te spotten als we gewoon op de porch van onze cabin de boel in de gaten houden. En ja hoor, tegen schemer komen er 2 zwarte beren op de paardeweide aan. De paarden zijn op dat moment niet in de buurt. De beren komen onze kant op, maar maken na een minuut of wat rechtsom keert. Er zat wel een hek tussen die de paarden normaal moet tegenhouden en er zat ook zeker nog wel 100, 150 meter tussen, maar echt comfortabel voelde het niet. Ik stond in elk geval dichtbij de ingang van onze cabin en vluchtroutes te bedenken (dezelfde cabin waar we overigens net vlees hadden gebakken, zouden ze iets ruiken??).

Al met al een zeer interessante dag!


Gereden afstand: 460km

Overnachting: Wells Gray Guest Ranch - Wells Gray Provincial Park

Volgende dagFotogalerij: Dag 11 Naar Clearwater (Wells Gray)

/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/img-4800a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/momentopname-1-beer-berm-25-1-2016-19-18-png/
/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/img-47991-jpg/
/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/img-4793a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/img-4788a-jpg/
/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/beren-bij-cabin-1-png/
/album/fotogalerij-dag-11-naar-clearwater-wells-gray/beren-bij-cabin-2-png/

—————