Travel Tips & Pics


Dag 10 Geilo

Het is flink afgekoeld hier, maar de zon laat zich nog wel geregeld zien. Er staat een fikse wind, dus wel een beetje brrrrr voor 2 juli. In het zonnetje is het echter gewoon 14 graden, zonder zon voelt het gelijk als winter met 8 graden.

De bedoeling was om een hike te doen bij het dorpje Dagali hier een half uur vandaan. We zouden na Dagali eerst nog 20 km over een gravel weg moeten rijden. Na een paar km over de gravel weg was er echter een slagboom en bleek het een tolweg te zijn. Lang verhaal kort: onbemande slagboom, geen Noorse Kronen op zak, met credit card lukte het niet...

We zijn omgekeerd en gingen op zoek naar een andere plek om te wandelen/hiken. Maar zonder goede voorbereiding blijkt dat nog niet zo eenvoudig. Uiteindelijk teruggereden naar het stadje Geilo en bij het fjordmeer “Ustedalsfjorden” geparkeerd. Komt er net op dat moment een gigantische regenwolk aan...!!  Dus ook daar maar weer weggereden. Dan maar eerst naar de SPAR om eten in te slaan voor vanavond. Leo in het karretje (dat doen we steeds als er niet expleciet op de deur gemeld wordt dat het niet mag). Bij de kassa werd ons alsnog gezegd dat het niet de bedoeling is om een hond in de winkel mee te nemen. Prima, we waren toch al zo goed als klaar haha.

Tegenover de SPAR zag ik dat we prima even konden lopen met Leo. Ook daar liepen we langs de Ustedalsfjorden. Na die wandeling was de middag ondertussen voorbij. Leo had het net als wij wel gehad ondertussen, dus maar lekker terug naar de hytte (Noorse woord voor huisje/cabin/cottage).  Binnen was het lekker warm met de zon door de grote ramen, dus een heerlijk contrast met buiten. En het uitzicht hier blijft echt wel uniek, dus geen straf om binnen te borrelen!

 

Overnachting: Huisje in Geilo

Weer: half bewolkt:  8 graden in de schaduw, 14 graden in de zon

Volgende dag

Terug

 

 


Fotogalerij: Dag 10 Geilo

/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2662-jpg/
/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2667-jpg/
/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2680-jpg/
/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2681-jpg/
/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2684-jpg/
/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2685-jpg/
/album/fotogalerij-dag-10-geilo/img-2705-jpg/

—————