Travel Tips & Pics


Dag 5 De zee op


Vandaag met een open rubber bootje de zee op geweest ;) . We hadden een "sea eagle safari" geboekt geboekt bij www.lofoten-explorer.nl .

We moesten verzamelen in Svolvær bij de haven en waren met een man of 20.  Met 60km per uur het water over zoeven in dit gebied vraagt om gepaste kledij.  We kregen daarom allemaal een survival pak aan inclusief zwemvest, bril en extra dikke handschoenen. Het pak gaat over de normale kleding heen, dus ook over je jas. Kleed ook lekker af... voor een michelin mannetje...

Na de nodige instructies konden we plaatsnemen op de Zodiacs. Je zit op een soort zadel per 2 personen achter elkaar. De boten kunnen flink hard varen, dus dat was wel een ervaring op zich.

Eenmaal bij het Trollfjord werden de boten stilgelegd en werden de zee arenden gelokt met voer. Deze vogels kennen het ritueel natuurlijk, dus er is 100% kans op zo'n safari om ze te spotten. Een paar mooie foto's kunnen schieten. Wat zijn die beesten groot en indrukwekkend zeg!

We gingen met 2 identieke boten, daardoor kun je zien op de foto's hoe die van ons er (ook) uitzag. Al met al leuk avontuur!


Volgende dag