Travel Tips & Pics


Dag 3 Snowshoe en meer


Voor vandaag hadden we een excursie snowshoe'en geboekt. We moesten verzamelen bij een hotel in de stad en werden met een busje bij de wandelroute gebracht, na zo'n 20 minuten rijden.

Daar kregen we de snowshoes en de stokken aangemeten en konden we even oefenen voordat de wandeling begon. We waren met een groep van 12 personen en een gids. Het was een leuke wandeling en snowshoe'en is een leuke activiteit. Je komt op plekken waar je met gewone wandelschoenen niet snel komt omdat je door de diepe sneeuw kunt lopen met de snowshoes.

Daarna hebben we even in het stadje rondgekeken. O.a. alvast gekeken met welke boot we de wildlife safari gaan doen over twee dagen. 's Avonds pizza gegeten bij de plaatselijke italiaan. We wilden niet teveel eten, dus er werd ons aangeraden ieder een halve pizza te nemen. Eh... het was groot genoeg zeg maar ;)

In de avond was het heel helder, dus we gingen op "Noorderlicht jacht".
Met de auto een stuk gereden naar donkere gebieden buiten het stadje, waar je ook nog eens goed ver zicht had. Daar zagen we de eerste sprankjes groene magie in de lucht.

Eenmaal terug in de cabin bleken de foto's heel donker en eigelijk niet bruikbaar om te plaatsen, maar we waren toch blij dat we het gezien hadden.
Daarna nog wat gedronken en Marco ging op het balkon even een frisse neus halen, zoals hij wel vaker doet ;) . En toen BAM!! was daar gewoon vanaf ons balkon de Aurora Borealis, het Noorderlicht, de groene zweem duidelijk te zien! Dit was rond middennacht.

En dat terwijl de locals zeiden dat we hier geen kans maakten om het te zien. Wij zijn blij! :D
Hopelijk ook te zien voor jullie...

Al met al een zeer geslaagde dag!!


Volgende dag