Travel Tips & Pics


Dag 2 Naar Svolvær


Wat een prachtige rit vandaag! De beloftes die ik over het mooie Lofoten had gelezen blijken nu al uit te komen. Wat een geweldige natuur, wat een uitzichten!

Vandaag reden we vanaf ons hotel (Tjeldsundbrua Kro & Hotel) naar Svolvær (Lofoten Feriesenter). Het weer is iets onder nu en er ligt een mooi pak sneeuw. Ook de wegen zijn nog ijzig, maar de spijkerbanden op de huurauto doen wonderen.

Tijdens de rit kwam de zon zeker ook af en toe kijken en dat gaf hele mooie plaatjes. Zoveel foto's gemaakt vandaag, het was echt genieten. Ik heb er een paar uitgezocht en in de fotogalerij hieronder geplaatst.

Eindbestemming van vandaag was dus de hoofdstad van de Lofoten, Svolvær. Hier wonen en werken zo'n 24.000 mensen. De inwoners leven vooral van de visserij en van het toerisme. We hebben hier voor 4 nachten een huisje gehuurd bij Lofoten Feriesenter, aan de rand van de stad. Het knusse huisje kijkt uit over een bevroren meer en bergen daarachter. De indeling is eenvoudig, maar prima te doen voor 2 personen. Een keuken, badkamer, balkon en via de trap omhoog bereik je de vide waar de bedden staan. Op de tweede pagina van de fotogalerij zie je een paar foto's van het huisje.

Volgende dag