Travel Tips & Pics


Dag 7 Todtmooser Wasserfall en Eichrüttehof

 

Onze laatste dag in Schwarzwald. Zonnig vandaag en een aangename temperatuur, dus dat is erg fijn. Vanmiddag eerst naar de Todtmooser Wasserfall gereden. Het is weekend en ook veel Duitsers trekken er zelf op uit. Zoveel motorrijders te zien op de slingerende bergweggetjes! 

De waterval lag vlakbij de parkeerplaats, dus daarna nog even een stukje van een wandelrondje gedaan in de omgeving. Steil bergopwaarts lopen, dus goed om wat calorietjes te verbranden. Maar de route was zozo, dus we hadden het met een half uurtje wel gezien.

Daarna nog even op een parkeerplaats gestopt bij een ander dorpje, waar ook de start is van een wandelroute van 12 km. Daar was de polizei net bezig om een hond te bevrijden die opgesloten zat in een geparkeerd camperbusje. Gelukkig ging het nog goed met de hond. Blijft toch moeilijk voor mensen om te snappen dat ze dat niet moeten doen. Het is hier weliswaar onder de 22 graden gebleven vandaag, maar in de zon wordt het in de auto natuurlijk veel te warm. Wij hebben ook deze wandeling maar voor een klein deel gedaan en daarna weer terug gelopen omdat we weten dat 12 km sowieso te ver is voor Leo. Toen we terugkwamen zaten de twee politieagenten nog op de parkeerplaats te wachten met de hond tot de eigenaar zou terugkeren.

Vanavond uit eten geweest bij een restaurant dat z'n eigen boerderij heeft en daardoor ook mega vers vlees verkoopt. Het restaurant was ons aangeraden door de eigenaar van het huisje waar we verblijven. En hij heeft niets teveel gezegd. Alles vers en erg mals, dus erg lekker gegeten. We konden heerlijk buiten zitten in het zonnetje, dus helemaal top. Bleek alleen dat je niet met pin of creditcard kon betalen, dus ik moest even naar het dorp verderop rijden om te gaan pinnen. Minor detail :)

Morgen terug naar de Belgische Ardennen.

 

 

Overnachting: 4p Chalet SilvaNigra - Dachsberg Hierholz - Schwarzwald - Duitsland

Geboekt via: Airbnb

Weer: 15--22 graden, soms een wolk, maar meestal zonnig

Volgende dag

Terug naar vorige dag

 

 

 


Fotogalerij: Dag 7 Todtmooser Wasserfall en Eichrüttehof

/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/a20200621-141502-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/a20200621-141554-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/p1220172-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/p1220176-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/a20200621-171903-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/p1220187-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/p1220190-jpg/
/album/fotogalerij-dag-7-todtmooser-wasserfall-en-eichruttehof/p1220194-jpg/

—————